مقاله با عنوان «مجله كوير»، روزنامه مهر ايران، شماره 2175، آذرماه 1328
بشر به دنبال ناشناختههاست. هر مشتاقى، متناسب با درك يا احساس خود از زندگى، خواستههايش را از هنر مىجويد و بر آن مبنا تحسين و تقبيح را پيش مىگيرد.
يكى از مشتاقان كار ما به صورت تحسين و تقبيح گفتارى درج كرد كه من تنها درك مثبت او را در اينجا آوردم. زيرا مىدانيم برداشتها خالى از عيب نيستند. ولى مثبتها بايد مورد توجه باشند.
تأخير نشر مجله و مقالات خروس جنگى، منتظران و علاقمندان را بىحوصله كرد. تا، يكى از منتظران به صدا درآمد و در روزنامهی مهر ايران (شماره 2175، آذرماه 1328) تحت عنوان «مجله كوير» نوشت: «تقريباً دو سال قبل به اصرار يكى از دوستانم مشترك نشريهی خروس جنگى شدم.
من كه كمتر وقت خود را صرف خواندن مجلات ايرانى مىكردم و اغلب مجلات هنرى خارجى را مطالعه مىنمودم، با علاقهی زيادى مطالب خروس جنگى را مىخواندم. نويسندگان اين مجله، هر بار با نشر آثار و مقالات هنرى خود، خوانندگان خروس جنگى را با هنر جديد و سبكهاى هنرى جهان آشنا مىكردند و هر شماره از لحاظ مطالب، عالىتر از شمارهی قبل بود.
مدتها گذشت و سر و صدایى از خروسان برنخاست تا اين كه اخيراً مجلهی جديدى به نام «كوير» به دستم رسيد. از ظاهر آن دريافتم كه خروس جنگى سابق است.
نوشتهی «غريب» به نام «خشت طلا» اثر پر مغز ابهامآميزى از تمهاى فولكلوريك بود و با مهارت يك جواهرساز كه سنگهاى قيمتى را بر روى صفحهی زرين جا سازى مىكند، جملهها را با فصاحت ترتيب داده تركيب كرده بود.
در فرو بند كه با من ديگر
رغبتى نيست به ديدار كسى
شعر جديد آقاى نيما، عكسالعمل ناراحتى شديد روحىو قوی او بود.
در مقالهی نقاشى آقاى ضياءپور، مباحث هنرمندان سوررآليست با مخالفان، بسيار عميق و دقيق و مفصل تشريح شده است.
تم نمايشنامهی «ماه پيشونى» از آقاى شيروانى، از يك افسانهی ايرانى گرفته شده و با مهارت زياد براى تئآتر تنظيم شده است. من كه نمايشهاى زيادى در كشورهاى اروپایى ديدهام، بايد اقرار كنم اگر اين پيس به دست كارگردان مشهورى بر روى صحنه بياید، در رديف يكى از جالبترين نمايشهاى جهان در خواهد آمد. (براى اين كه تظاهر نكرده باشم از نوشتن نامم خوددارى مىكنم).